Obiectivul proiectului a implicat construirea unei infrastructuri cloud puternice și flexibile pentru implementarea serviciilor de e-guvernare.

MCloud reprezintă mediul guvernamental de cloud computing pentru găzduirea și operarea eficientă a sistemelor informaționale guvernamentale.

Acesta ilustrează și o platformă modernă de tip Iaas & SaaS, dedicate dezvoltării, automatizării serviciilor și extinderii către terțe părți în calitate de furnizori de cloud. MCloud e bazat pe produsele VMware vRealize Suite, sisteme convergente FlexPod formate din matrici de discuri NetApp FAS și servere Cisco UCS.

Din perspectiva infrastructurii, MCloud este distribuit în două centre de date active-active, oferind disponibilitate continuă datelor din cadrul aplicațiilor critice pentru desfășurarea activității organizațiilor de stat. Se aplică cea mai bună soluție la nivel de întreprindere, de la furnizorii de tehnologii de top, cu zero pierderi de date, doar câteva secunde pentru reluarea proceselor în cazul nereușitelor și evitarea dezastrelor.

În plus, au fost furnizate și servicii de audit, consultanță și proiectare pentru infrastructurile învechite – care au fost optimizate și migrate către MCloud. Acesta reprezintă cel mai mare și complex proiect de IT și infrastructură, care a fost implementat vreodată în Moldova, cu o valoare totală de 6,5 milioane USD – finanțat și gestionat de Banca Mondială; 95% din acesta realizat de BTS PRO în 18 luni.

În parteneriat cu