Acum, portofoliul de soluții care oferă drept servicii și tehnologiile blockchain s-a completat cu InvoiceFlow – o aplicație de conciliere a conturilor și a comenzilor de cumpărare. Prin oferirea unui grad ridicat de încredere în activele digitale folosind tehnologia DLT, Fujitsu ajută companiile să crească încrederea acționarilor.

Fujitsu a prezentat DocumentFlow – o aplicație web ușor de utilizat, care folosește tehnologia blockchain. Aceasta validează orice fișier digital sau activ corporativ, inclusiv documente, fișiere audio și video, imagini și fișiere din aproape orice aplicație. DocumentFlow a fost creat ca parte a suitei software Fujitsu Flow, pe lângă InvoiceFlow, o aplicație de protecție împotriva fraudei în cont.

Deoarece companiile folosesc soluții tot mai inteligente cu un număr mare de conexiuni la rețea, acestea necesită tot mai mult să-și monitorizeze și gestioneze volumul mare de date. Aceste date digitale prezintă o valoare deosebită pentru companii, ceea ce face încrederea în fiabilitatea informațiilor o condiție critică. Fujitsu folosește tehnologia Distribuție Ledger Technology (DLT), care asigură înregistrarea continuă nemodificată și oferă tuturor participanților și utilizatorilor dovezi că un activ digital este autentic.

Servicii notariale bazate pe Blockchain, pentru toate activele digitale ale companiilor

Fujitsu DocumentFlow reduce semnificativ numărul de cazuri de fraudă a documentelor sau copiere ilegală, deoarece aplicația permite urmărirea oricărei manipulări a fișierelor copiere ilegală sau chiar verificarea ultimei actualizări a fișierului. Tehnologia funcționează cu toate tipurile de fișiere digitale, verificând orice documente: de la diplome universitare, la documentație tehnică. DocumentFlow poate marca instantaneu orice modificare a documentelor și, de asemenea, ajută la urmărirea istoricului și a modificărilor aduse materialelor protejate prin drepturi de autor sau a documentelor corporative și oficiale securizate. DocumentFlow înregistrează toate modificările asupra datelor, folosind un jurnal de audit imuabil, care simplifică, de asemenea, executarea verificărilor. Fujitsu DocumentFlow folosește tehnologia blockchain pentru a furniza serviciul notarial aferente activelor digitale – care asigură un control complet și evidența fiecăreia dintre ele.

Potrivit lui Frederik De Breuck, șeful centrului de inovație blockchain Fujitsu din Bruxelles: „Folosind înregistrarea imuabilă și urmărirea automată, obțineți imediat o sinteză a modificărilor aduse oricărui document digital. De exemplu, puteți urmări eliminarea măsurilor de protecție a drepturilor de autor pentru fișierele multimedia, modificarea oricărei valori dintr-un tabel sau modificări neautorizate în cadrul fișierelor CAD, care ar putea duce la consecințe imprevizibile. Acest lucru permite companiilor să câștige încredere deplină în orice fișier digital și ajută la prevenirea utilizării documentelor în scop fraudulos. Ca și în cazul ambalajelor speciale de protecție, care oferă clienților posibilitatea de a se asigura că produsul nu a fost deschis anterior, ajutăm companiile să fie siguri de originalitatea oricărui tip de fișier. Fujitsu ajută oamenii să aibă încredere în datele pe care le folosesc pentru a lucra. Folosim tehnologia blockchain pentru îmbunătățirea și optimizarea soluțiilor existente, creând o semnătură digitală fiabilă.

Serviciul Fujitsu InvoiceFlow, introdus de la începutul acestui an, ajută companiile și agențiile guvernamentale să prevină și să evite apariția unor erori accidentale de prelucrare a datelor. Această dezvoltare utilizează tehnologia DLT pentru a verifica și evalua procesul de facturare, de la crearea unui cont până la autorizarea acesteia pentru plată.

Fujitsu propune InvoiceFlow și DocumentFlow drept soluții locale sau servicii care rulează pe orice platformă cloud. Aceste dezvoltări completează serviciile Fujitsu concepute pentru a ajuta clienții să implementeze soluții blockchain și DLT scalabile. Acestea sunt sigure și gata de utilizare, de la consultanță, dezvoltare, aplicații, infrastructuri și servicii gestionate până la soluții cloud, software și soluții locale.